Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković "
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

USLUGE

Bibliografije istraživača

Besplatan i brz Wi-fi pristup internetu u Univerzitetskoj biblioteci

 

Šta je eduroam®?
eduroam® – educational roaming je besplatan servis za pristup Internetu. Svojim korisnicima omogućava bezbedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom sveta, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, uz korišćenje već postojećeg korisničkog imena i lozinke kreiranih na instituciji u kojoj rade ili studiraju.
Tako npr. student Fakulteta organizacionih nauka, može pristupiti eduroam Internetu na svom fakultetu, ili kada je u poseti bilo kojoj instituciji u Srbiji ili svetu korišćenjem istog korisničkog imena i lozinke. Korisnik ima isti utisak, bez obzira gde pristupa eduroam Internetu.

Gde u Univerzitetskoj biblioteci imam pristup?
Korisnici mogu da pristupe ovom servisu u prizemlju Univerzitetske biblioteke u čitaonici “Endrju Karnegi”, kao i u suterenu u čitaonici. Signal je vidljiv, ali nešto slabiji, i u ostalim prostorijama Biblioteke.

Ko ima pravo na pristup?
Korisnici eduroam servisa su studenti i zaposleni u naučno-istraživačkim i obrazovnim institucijama širom sveta. U Srbiji ga mogu koristiti studenti, profesori, predavači, naučnici, istraživači i svi drugi zaposleni u institucijama članicama Akademske mreže Srbije (AMRES).

Privatnost
Zahvaljujući najsavremenijim standardima za enkripciju (WPA2/AES i WPA2/TKIP), korisnicima je zagarantovan visok nivo zaštite privatnosti njihovih podataka.

Podešavanja
Pristup Internetu putem eduroam-a je jako jednostavan. Potrebno je samo jednom izvršiti podešavanje na korisničkom uređaju. Uputstva za korišćenje i pristup eduroam servisu možete naći ovde.

Gde u svetu mogu da koristim eduroam?
eduroam je, osim u Srbiji, dostupan u brojnim naučno-istraživačkim i obrazovnim institucijama u preko 35 zemalja sveta. Mapu sa pristupnim tačkama možete pogledati ovde.

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354