Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković "
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

PROJEKTI

Umetnički centar

 @ ≠ @

Dina Belančić i Marija Šujica u svojim radovima pokušavaju da problematizuju sliku kao doskora privilegovani oblik umetnosti. Umetnice, svaka na svoj način, pokušavaju da je demitologizuju uobičajenu reprezentativnu funkciju slike i da je izbace iz reona jednoznačne (ili „jednoumne“) dvodimenzionalne predstave.
Uzimajući predloške sa već utvrđenim značenjem (identitetom), one ih ubacuju u umetnički proces koji ih, zatim, odvaja od njihovog prvobitnog značenja dajući im alternativnu mogućnost gledanja i drugi/drugačiji način tumačenja, jer u novoj slici smisao ne mora da bude takav kakav (na prvi pogled) jeste, baš kao što ni @ ne mora da bude @.
Višeznačnost, kao zamka ili izlaz? – pitanje je sad.

 

Dina Belančić je rođena u Beogradu 1981. godine, gde je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi Čedomira Vasića. Član ULUSA-a je od 2009. godine. Izlagala je na grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu, na kojima je pokazivala interesovanje za kopiranje, reelaboraciju i reinterpretaciju slike putem novih vizuelnih tahnologija, odnosno bez tradicionalnih slikarskih sredstava i postupaka. Do ove izložbe, njen se rad uglavnom kretao u sferama kompjuterske obrade i digitalnog printa.

Marija Šujica je rođena je u Kruševcu 1981. godine. Trenutno pohađa master studije u Holandiji na Dutch Art Institute. Diplomirala je na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu 2008. u klasi profesora Dragana Jovanovića. Izlagala je na mnogim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i u inostranstvu. Član je ULUS-a od 2009. godine. Njen umetnički rad usmeren je ka istraživanju medijuma kroz konceptualni i opažajni aspekt.

 

 

Poslednji put promenjeno: 25/11/2014 19:08

© Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković". Kontakt: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Bulevar kralja Aleksandra 71, Beograd · tel: (+381.11) 3370-509 · faks: (+381.11) 3370-354