Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРОЈЕКТИ

Уметнички центар

 

                   @ ≠ @

Дина Беланчић и Марија Шујица у својим радовима покушавају да проблематизују слику као доскора привилеговани облик уметности. Уметнице, свака на свој начин, покушавају да је демитологизују уобичајену репрезентативну функцију слике и да је избаце из реона једнозначне (или „једноумне“) дводимензионалне представе.
Узимајући предлошке са већ утврђеним значењем (идентитетом), оне их убацују у уметнички процес који их, затим, одваја од њиховог првобитног значења дајући им алтернативну могућност гледања и други/другачији начин тумачења, јер у новој слици смисао не мора да буде такав какав (на први поглед) јесте, баш као што ни @ не мора да буде @.
Вишезначност, као замка или излаз? – питање је сад.

 

Дина Беланчић је рођена у Београду 1981. године, где је дипломирала на Факултету ликовних уметности, у класи Чедомира Васића. Члан УЛУСА-а је од 2009. године. Излагала је на групним и самосталним изложбама у земљи и иностранству, на којима је показивала интересовање за копирање, реелаборацију и реинтерпретацију слике путем нових визуелних тахнологија, односно без традиционалних сликарских средстава и поступака. До ове изложбе, њен се рад углавном кретао у сферама компјутерске обраде и дигиталног принта.

Марија Шујица је рођена је у Крушевцу 1981. године. Тренутно похађа мастер студије у Холандији на Дутцх Арт Институте. Дипломирала је на Факултету Ликовних Уметности у Београду 2008. у класи професора Драгана Јовановића. Излагала је на многим групним и самосталним изложбама у земљи и у иностранству. Члан је УЛУС-а од 2009. године. Њен уметнички рад усмерен је ка истраживању медијума кроз концептуални и опажајни аспект.

 

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354