Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРОЈЕКТИ

Уметнички центар

 

                   @ ≠ @

Дина Беланчић и Марија Шујица у својим радовима покушавају да проблематизују слику као доскора привилеговани облик уметности. Уметнице, свака на свој начин, покушавају да је демитологизују уобичајену репрезентативну функцију слике и да је избаце из реона једнозначне (или „једноумне“) дводимензионалне представе.
Узимајући предлошке са већ утврђеним значењем (идентитетом), оне их убацују у уметнички процес који их, затим, одваја од њиховог првобитног значења дајући им алтернативну могућност гледања и други/другачији начин тумачења, јер у новој слици смисао не мора да буде такав какав (на први поглед) јесте, баш као што ни @ не мора да буде @.
Вишезначност, као замка или излаз? – питање је сад.

 

Дина Беланчић је рођена у Београду 1981. године, где је дипломирала на Факултету ликовних уметности, у класи Чедомира Васића. Члан УЛУСА-а је од 2009. године. Излагала је на групним и самосталним изложбама у земљи и иностранству, на којима је показивала интересовање за копирање, реелаборацију и реинтерпретацију слике путем нових визуелних тахнологија, односно без традиционалних сликарских средстава и поступака. До ове изложбе, њен се рад углавном кретао у сферама компјутерске обраде и дигиталног принта.

Марија Шујица је рођена је у Крушевцу 1981. године. Тренутно похађа мастер студије у Холандији на Дутцх Арт Институте. Дипломирала је на Факултету Ликовних Уметности у Београду 2008. у класи професора Драгана Јовановића. Излагала је на многим групним и самосталним изложбама у земљи и у иностранству. Члан је УЛУС-а од 2009. године. Њен уметнички рад усмерен је ка истраживању медијума кроз концептуални и опажајни аспект.

 

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354