Изложба слика Весне Петрић (дев. Антонић) „Имагинарни бестијаријум“

Позивамо Вас у Уметнички центар Универзитетске библиотеке на отварање изложбе слика Весне Петрић (дев. Антонић) „Имагинарни бестијаријум“ Изложба ће бити отворена y среду, 17. септембра у 20 часова.

Садевено на папиру – букет природних ликова и облика имагинарног бестијаријума и листова ретке рукописне и руком рађене књиге Весне Петрић, све више и интензивније њени радови носе пуну реалистичку увиђајност, осећање ретке искрености са огромним ослобађањем апстрактне ликовности и графизма у позадини, са једнаким давањем значаја ваздушастим белинама и калиграфским назнакама осетљивог рукописа. У појединим остварењима слути се циклички и програмски устројени низ и ред мотива, код „богомољки“, „чапљи“ егзотичних риба,


док се код ретких сисара акценат окреће и приклања неком другачијем виду  експонирања. Тај ликовни свет Веснин није ограничен само илустративном дисциплином, већ се у својој отворености издашно приказује као самосвојно, оригинално дело, које поред скоро научне и природњачко-дескриптивне убедљивости, у чудесном транспарентном колориту, у споју акрила, туша и акварел боја на папиру, заокружује изузетну стваралачку енергију и тријумфује у пуноћи свежине поступка,.

сликар и ликовни критичар Душан Ђокић


 Погледајте интервју о изложби на овом линк-у.

 
Весна (дев. Антонић) Петрић, рођена је 1980. у Београду. Дипломирала је на Факултету примењене уметности и дизајна у Београду 2005. године, на смеру примењене керамике, одсек уникатна керамика. Од 2007. активно се бави ликовним радом. Од 2010. члан је УЛУМ-а Светионик из Панчева. Од 2014. члан је УЛУПУДС-а. Учесник је више колективних изложби и ликовних колонија. До сада је реализовала две самосталне изложбе.

16 - 09 - 2014