Додељене годишње награде Задужбине Николе Спасића

У среду, 23. децембра 2009. године у 18,00 часова, у Универзитетској библиотеци "Светозар Марковић" Задужбина Николе Спасића доделила је плакете и новчане награде најбољим студентима Медицинског и Пољопривредног факултета Универзитета у Београду. Настављајући вишегодишњу традицију Задужбина је наградила 12 студената плакетама и новчаним наградама, а пристуне су поздравили представници Задужбине и Амбасаде САД у Београду.


Србија добила удружење ''Оксфорд алумни''

У понедељак, 21. децембра у Универзитетској библиотеци ''Светозар Марковић'' уприличен је коктел поводом првoг сусрета чланова удружења ''Serbian Oxford Alumni''. Присутне су поздравили и пожелели успешан рад удружењу заменик директора Универзитетске библиотеке, ректори универзитета у Београду и Новом Саду и представници Краљевског фонда Карађорђевића.

Позив на јавну расправу о Стратегији научног и технолошког развоја Србије

У оквиру јавне расправе „Стратегије научног и технолошког развоја Србије у периоду од 2009. до 2014. године“ Министарство за науку и технолошки развој позива све представнике научне заједнице, института и факултета, привреде, и све заинтересоване грађане да поделе своју визију научног и технолошког развоја Србије и дају своје коментаре на нацрт стратегије. 

Усвојене листе домаћих часописа за 2009. годину

Сви матични научни одбори Министарства за науку и технолошки развој разматрали су и донели одлуке о категоријама домаћих часописа за 2009. годину.

Допринос Србије европској науци и култури – некад и сад

У Универзитетској библиотеци "Светозар Марковић" у четвртак, 07. маја 2009. одржана је трибина „Допринос Србије европској науци и култури – некад и сад“.

детаљније

Високо школство и лидерство у Србији

У универзитетској библиотеци „Светозар Марковић”
10.03.2009. je одржана Панел дискусија:
„Високо школство и лидерство у Србији”.

ОТВАРАЊЕ ОПШТЕГ ИНФОРМAЦИОНОГ ЦЕНТРА О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ - EUi

Уз подршку Делегације Европске комисије у Републици Србији,у Универзитетској библиотеци ''Светозар Марковић'' отворен је општи информациони центар о Европској унији - EUi. Свечано отварање Центра EUi одржано је у четвртак 5. фебруара 2009. године, у простору Knowledge центра Универзитетске библиотеке.