Ново лице електронског каталога - INVISQUE

У среду 23. новембра у сали на спрату Универзитетске библиотеке ''Светозар Марковић'' у 13:45 Dr. Tinni Choudhury, Dr. Chris Rooney, Mr. Raymond Chen, Professor William Wong са универзитета Мидлсекс, Велика Британија, представили су, путем видео линка, нови, иновативни интерфејс за електронски каталог INVISQUE. детаљније

Представљање сервиса ThomsonReuters: BookCitationIndex и InCite

У понедељак, 17. октобра 2011. године, од 10 до 12 часова у холу на спрату Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" одржано је предавање Представљање сервиса ThomsonReutersBookCitationIndex и InCite.

детаљније

Колективне акције

У четвртак 13. октобра 2011. године у 19 сати у Универзитетској библиотеци "Светозар Марковић"одржано је Предавање Колективне акције.

детаљније

Ризница наслеђа Европе – интегративна заштита и коришћење наслеђа

У оквиру «Дана европске баштине» који се одржавају у Београду од 17. до 25. септембра 2011. године, на тему ''Ризницанаслеђа Европе – интегративна заштита и коришћење наслеђа'', у Универзитетској библиотеци «Светозар Марковић» у суботу, 17. септембра у 12 сати у Knowledge Center-у на првом спрату одржаће се презентација пројекта Europeana Libraries.


детаљније

Одисеја једног библиотекара са друге стране света

У петак, 02. септембра 2011. године од 12 до 14 часова у електронској учионици Народне библиотеке Србије одржано је предавање Одисеја једног библиотекара са друге стране света. Предавач :  Неда Здравковић, библиотекар едукатор на Универзитету Окланд на Новом Зеланду.

детаљније

Океан, вулкани и делфини

У четвртак, 01. септембра 2011. године од 10 до 11 часова у холу на првом спрату Универзитетске библиотеке " Светозар Марковић" одржано је предавање Океан, вулкани и делфини : Одисеја једног библиотекара са друге стране света. Предавач :  Неда Здравковић, библиотекар едукатор на Универзитету Окланд на Новом Зеланду.

детаљније

Од папира до екрана: Размишљања о променама медијума са којих се чита

У суботу 11. јуна 2011. одржано је предавање " Од папира до екрана: Размишљања о променама медијума са којих се  чита" у организацији Филолошког факултета и Универзитетске библиотеке ''Светозар Марковић'' у сали за седнице Филолошког факултета.   детаљније

The work of the Carnegie Endowment in the Balkans after WWI : The University Library of Belgrade 1919-1926 and Professor Michael Pupin

У суботу 14. маја у 17 часова у оквиру манифестације ''Михајло Идворски Пупин – Touching the hotspots of life'' професорка Колумбија Универзитета др Надине Акхунд, која је боравила у Београду као гост Универзитетске библиотеке ''Светозар Марковић'', одржала је предавање ''The work of the Carnegie Endowment in the Balkans after WWI : The University Library of Belgrade 1919-1926 and Professor Michael Pupin''.

детаљније

Презентација програма Универзитетска радна пракса - БГПРАКСА2011

У организацији Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду 18. априла 2011 одржана је јавна презентација програма Универзитетска радна пракса - БГПРАКСА2011,

детаљније

Изабери своју технику учења

Одржана радионица “Изабери своју технику учења“

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду организовао је 1.априла, у згради Универзитетске библиотеке, радионицу: Изабери своју технику учења.

детаљније

ОБУКА КОРИСНИКА СРЕДОМ ОД 12 ДО 13 ЧАСОВА

Библиотека ће од 30. марта 2011. сваке среде, на спрату у главном холу, организовати обуку корисника. 
Заинтересовани могу да се пријаве Одељењу за научне информације и едукацију путем електронске поште edukacija@unilib.bg.ac.rs.

детаљније

СТУДИРАЊЕ БЕЗ ГРАНИЦА - Компас за академску мобилност

У четвртак 3.марта 2011. године Универзитетски центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду у сарадњи са Универзитетском библиотеком организовао је интерактивно предавање под називом "СТУДИРАЊЕ БЕЗ ГРАНИЦА - Компас за академску мобилност". детаљније

Флуидне књиге

Предавање ''Флуидне књиге''

У уторак 22. фебруара 2011. одржано је предавању ''Флуидне књиге'' у организацији Универзитетске библиотеке ''Светозар Марковић'' и Филолошког факултета у простору на I спрату Универзитетске библиотеке, Булевар краља Александра 71. Janneke Adema са Универзитета у Ковентрију је путем видео линка одржала предавање и одговарала на питања публике.

детаљније