Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!
Феномен случајних открића

Веб: У изради

Статус: У току

Трајање: 2012-2016

Циљ

Подстицање феномена случајних открића (Serendipity) који данас представља полугу научног напретка од које се очекују највећи резултати у креирању синергетских ефеката мултидисциплинарних истраживања.

Партнери

  • Филолошки факултет
  • Универзитет у Београду
  • Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“

Опис активности

У оквиру овог циклуса угледни предавачи из земље и иностранства осветлиће различите области научног деловања у покушају да се подстакне феномен случајних открића (Serendipity) који данас представља полугу научног напретка од које се очекују највећи резултати у креирању синергетских ефеката мултидисциплинарних истраживања. У оквиру наредних догађаја у овом циклусу у Београду ће говорити угледни научници, филозофи и уметници из Шведске, Холандије, Велике Британије, САД и Србије.

Архива активности

Џејмс Х.Биркс „Ниче и 2001: Одисеја у свемиру“ (15.03.2012.) предавање и изложба

Контакт

Е-пошта: Адам Софронијевић
Телефон: 3370 160