Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!
Itineraire Balkanique

Веб: У изради

Статус: У току

Трајање: 2011-2012

Циљ

Циљ пројекта је да виртуелно обједини преко портала прјекта део дигитализованих збирки путописa на француском језику који се односе на Балкан из фонда библиотека-партнера и учини их доступним свим корисницима у свету.

Партнери

  • Университетска библиотека „Св. Климент Охридски“ Софија http://www.libsu.uni-sofia.bg (координатор пројекта)
  • Biblioteca Nationala a Romaniei, Букурешт, www.bibnat.ro
  • Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“, Београд, www.unilib.bg.ac.rs

Опис активности

Библиотеке партнери ће дигитализовати најзначајније путописе по Балкану из својих фондова, који су написани на француском језику у периоду од 17. до 19. Века. Дигитализоване публикације ће поставити на четворојезични портал пројекта и на своје сајтове у слободан приступ. Најзначајније публикације ће бити претраживе до нивоа пуног текста, чиме ће проналажење података и илустрација које садрже бити знатно олакшано.

Контакт

Е-пошта: Даница Филиповић
Телефон: 3370 212