Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković "
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

PROJEKTI

Umetnički centar


(Ne)Viđena Srbija

(UN)SEEN SERBIA

 

Jozef Brož - Saša Čolić

 

1 – 10. jun 2011.

otvaranje 1. juna 2011. u 19 sati

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“

Bulevar kralja Aleksandra 71, Beograd

 

Jedan od nas je profesionalni fotograf, drugi je strastveni neprofesionalac. Ipak, kada smo se prvi put sreli pre godinu dana, odmah smo otkrili da imamo dosta toga zajedničkog i da možemo da oplemenimo jedan drugog iako gledamo kroz objektive iz različite perspektive. Obojica živimo u Srbiji (jedan od nas samo privremeno), u državi u tranziciji, punoj boja i kontrasta, gde se tradicija i nove navike stalno prepliću. To je razlog zbog kojeg smo odlučili da pokušamo da prikažemo našu sličnu a istovremeno i različitu percepciju realnosti, pokazujući svoje fotografije javnosti na prilično neobičan način, povezujući dve fotografije u koherentnu celinu.

Josef Brož
Diplomata po profesiji. Rođen 1959. god. u gradu Ledeč nad Sázavou u Republici Češkoj (tada Čehoslovačka). Diplomirao 1983. godine na Katedri za istoriju i Katedri za ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu. Predavač na Ekonomskom fakultetu u Pragu od 1983. godine. Diplomata u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Češke od 1994. godine (misije: Oslo, Rim, Brisel, Beograd).

Izložbe: Poznata i nepoznata mesta u Republici Češkoj (Rim, Valeta, Monte Porcio Katone, Firenca, Palermo, Kava de Tireni, itd – 2003-2005), Belpaese očima češkog diplomate (Rim – 2005)

Saša Čolić
Dokumentarni fotograf iz Beograda, rođen je 1980. godine u Gornjem Milanovcu. Pre fotografije studirao je na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Svoju profesionalnu karijeru započinje 2005. kao fotograf na brodu putujući severnom i južnom Amerikom. Nakon tri godine napustio je krstarenje brodovima. Njegova strast je dokumentarna fotografija. Radio je u nekoliko dnevnih listova gde se kroz fotografiju bavio dokumentovanjem društvenih i političkih pitanja koja definišu naše vreme. Kritičko oko i intiman odnos prema subjektima koje fotografiše su tipične za njegov rad.


 

Poslednji put promenjeno: 25/11/2014 19:08

© Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković". Kontakt: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Bulevar kralja Aleksandra 71, Beograd · tel: (+381.11) 3370-509 · faks: (+381.11) 3370-354