Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković "
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

O NAMA

Izložbe

Savremena kulturna scena Kube


U sredu, 20. juna sa početkom u 19 časova u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" Njena Ekselencija Mercedes Martinez Valdes, ambasadorka Republike Kube u Srbiji će otvoriti veče posvećeno savremenoj kulturnoj sceni Kube, nakon čega će Vilfredo Benitez održati predavanje „Savremena kultura i društvo Kube kroz programe Ludvig fondacije“. 

Na poziv Slobodne umetničke zadruge „Treći Beograd“ u Beograd je doputovao Vilfredo Benitez iz Ludvig fondacije Kube. Ova Fondacija osnovana je u Havani kao kulturni centar za promociju sаvrеmеne umеtnоsti Kube i podržava mlade umetnike kreirajući dijalog između različitih kulturnih zajednica u svetu.

Vilfredo Benitez je jedan od osnivača i danas izvršni direktor Ludvig fondacije. Od 1995. godine vodi programe i projekte Fondacije koji obuhvataju vizuelne umetnosti, nezavisne studije kinematografije i kulture, kao i akademski program razmene sa Univerzitetom u Kubi, Evropi i SAD-u (Tisch škola umetnosti u Njujorku i Škola dizajna na Roud Ajlendu).

Fоndаciја igrа vаžnu ulоgu u kubаnskоm društvu posebno krоz svој dоkumеntаciоni centar аudiоvizuеlne građe, јеr se tu prikuplјајu i аrhivirајu infоrmаciје о sаvrеmеnој kulturnој prоdukciјi Kube.

Poslednji put promenjeno: 25/11/2014 19:08

© Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković". Kontakt: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Bulevar kralja Aleksandra 71, Beograd · tel: (+381.11) 3370-509 · faks: (+381.11) 3370-354