Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!
Арт-центр
Радно време
понедељак – петак 8.00 – 16.00

Локација: први спрат.

Контакт
E: Адреса
T: 3370160

Уметничка галерија
Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ у Булевару краља Александра је завршила уређење својих унутрашњих просторија захваљујући донацији компаније US Steel и решила да велику салу на првом спрату посвети младим ликовним уметницима. Почев од 1. марта 2008. годинe Библиотека има своју уметничку галерију у којој, кроз једномесечне програме, представљa радовe како најталентованијих студената уметности тако и уметника по позиву.

Оваквом иницијативом Универзитетска библиотека се представља као отворена савремена академска институција свесна оправданих очекивања својих садашњих и будућих корисника за увођењем нових садржаја, проширивањем и отварањем нових креативних капацитета и реаговањем на захтев времена за интердисциплинарношћу и украштањем знања. Исто тако је позитивна намера да се позивом студентима уметности промовише високо уметничко образовање, али и да се студентима београдских факултета, истраживачима и научницима који свакодневно посећују просторе Библиотеке приближи најсавременије уметничко стваралаштво и нове идеје које наговештавају радови изабраних студената.

Уметнички савет
Селман Тртовац, Ана Адамовић, Милан Блануша, Наташа Матутиновић и Маријана Цветковић.