Foursquare Check-in Special!

Novogodišnje iznenađenje za najvernije posetioce Biblioteke: osoba koja bude gradonačelnik Biblioteke 31.12. u podne dobija besplatno članstvo u 2014. godini!

U nizu iznenađenja koja Univerzitetska biblioteka priprema u susret Novoj godini, prvo je besplatno članstvo u 2014. godini za onoga ko 31. decembra u podne bude gradonačelnik Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ na društvenoj mreži Foursquare: http://4sq.com/foiAyU.

 

Foursquare (Forskver) je geolokacijska mreža zasnovana na ideji o prijavi (tzv. check-in) na geografske lokacije gde se korisnici „čekiraju“ u objekte koje posećuju i to putem mobilnih uređaja. Na ovaj način svojim prijateljima daju do znanja gde se nalaze u datom trenutku, ali i stiču određene poene. Ovo vodi ka osvajanju kolekcionarskih bedževa, a ukoliko se više puta korisnik prijavi na istoj lokaciji, može postati „gradonačelnik“ (mayor).
Pored osvajanja bedževa, virtuelnih nagrada i sticanja titula, korisnici mogu postavljati slike, i ostavljati preporuke i savete (tips) za svaku lokaciju, što postaje jedna vrsta javne knjige utisaka.


S druge strane, restorani, kafići, tržni centri, biblioteke i ostali koji vode računa o posetiocima i novim trendovima, mogu kreirati „specijalitete“ (specials) za svoje najvernije posetioce. Putem specijaliteta obično se nudi neka nagrada u „opipljivom“ svetu, kao što je npr. besplatna kafa za prvu osobu koja ujutru poseti kafić, ili - besplatno članstvo u biblioteci za gradonačelnika.


Zgodna napomena: samo jedna prijava dnevno se računa u borbi za dobijanje titule „gradonačelnik“. :)


http://4sq.com/foiAyU