Foursquare Check-in Special!

Новогодишње изненађење за најверније посетиоце Библиотеке: особа која буде градоначелник Библиотеке 31.12. у подне добија бесплатно чланство у 2014. години!

У низу изненађења која Универзитетска библиотека припрема у сусрет Новој години, прво је бесплатно чланство у 2014. години за онога ко 31. децембра у подне буде градоначелник Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ на друштвеној мрежи Foursquare: http://4sq.com/foiAyU.

 

Foursquare (Форсквер) je геолокацијска мрежа заснована на идеји о пријави (тзв. check-in) на географске локације где се корисници „чекирају“ у објекте које посећују и то путем мобилних уређаја. На овај начин својим пријатељима дају до знања где се налазе у датом тренутку, али и стичу одређене поене. Ово води ка освајању колекционарских беџева, а уколико се више пута корисник пријави на истој локацији, може постати „градоначелник“ (mayor).
Поред освајања беџева, виртуелних награда и стицања титула, корисници могу постављати слике, и остављати препоруке и савете (tips) за сваку локацију, што постаје једна врста јавне књиге утисака.


С друге стране, ресторани, кафићи, тржни центри, библиотеке и остали који воде рачуна о посетиоцима и новим трендовима, могу креирати „специјалитете“ (specials) за своје најверније посетиоце. Путем специјалитета обично се нуди нека награда у „опипљивом“ свету, као што је нпр. бесплатна кафа за прву особу која ујутру посети кафић, или - бесплатно чланство у библиотеци за градоначелника.


Згодна напомена: само једна пријава дневно се рачуна у борби за добијање титуле „градоначелник“. :)


http://4sq.com/foiAyU