Pluralitet u kulturi kao način života: Austrija i nacionalne kulture jugoistočne Evrope

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ i Austrijski kulturni forum u Beogradu pozivaju Vas da prisustvujete kolokvijumu na temu Pluralitet u kulturi kao način života: Austrija i nacionalne kulture jugoistočne Evrope.


Ova manifestacija Austrijskih biblioteka u inostranstvu održava se pod pokroviteljstvom ambasadora dr Martina Ajhtingera, šefa kulturno-političkog odelj nja Ministarstva spoljnih poslova Austrije.


Studijsko putovanje od 23. do 29. septembra 2012. godine započinje u Mađarskoj, nastavlja se u Rumuniji, Srbiji i završava se u Hrvatskoj. Učesnici Kolokvijuma i gosti u Beogradu i Novom Sadu su poznati germanisti, direktori i saradnici Austrijskih biblioteka u inostranstvu.


Domaćin učesnicima i gostima skupa u Beogradu  će biti Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković", a u Novom Sadu Filozofski fakultet.


Posebno izdvajamo uvodni referate koje će u Beogradu održati prof. dr Smilja Srdić, šefica Katedre za germanistiku Filološkog fakulteta, a u Novom Sadu prof. dr Julijana Beli-Genc, šefica Katedre za germanistiku Filozofskog fakulteta.