Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРОЈЕКТИ

Уметнички центар

   

Цртежи Иване Ранисавељвић, изведени чистим линијама, тушем и пером на белом папиру, повезаних у јединствен облик са представама у скоро феталном положају згрчених, слободнолебдећих девојачких актова у бесконачном белом простору, сугеришу префињено али убедљиво човекове базичне усамљености као нужне последице егзистенције бића као дисконтинуитета. У покушају да разуме интерактивно јединство спољашњег и унутрашњег, пуног и празног Ивана наговештава своју дубоку, доминантну заинтересованост за непосредна питања човековог телесног и душевног живота у контексту његове друштвене условљености. У колажима ова ауторка наставаља да артикулише и најсложеније садржаје, истражујући у исто време, стално, могућности традиционалних уметничких форми и савремених медија.

Ивана Ранисављевић је рођена 07.12.1983. године у Београду. Студент је V године Факултета ликовних уметности, на одсеку сликарство у класи редовног проф. Јована Сивачког. 

   

Ивана Ранисављевић
Милан Антић

 
 
 
 
 
 
 


 
   

 

 

Милан Антић представник исте генерације Факултета ликовних уметности у Београду, репрезентоваће део свог ликовног опуса насталог у току последње године студија, бавећи се односима „телесности“ и „околине“ у којој она егзистира, и њиховог узрочно-последичног естетског кретања, а које за циљ има представљање својствених социјално-емоционалних порука. 

Милан Антић је рођен 13.09.1984.године у Београду. Студент је V године Факултета ликовних уметности у класи проф. Гордана Николића.

   
       
   
         

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354