Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРОЈЕКТИ

Уметнички центар

   

Цртежи Иване Ранисавељвић, изведени чистим линијама, тушем и пером на белом папиру, повезаних у јединствен облик са представама у скоро феталном положају згрчених, слободнолебдећих девојачких актова у бесконачном белом простору, сугеришу префињено али убедљиво човекове базичне усамљености као нужне последице егзистенције бића као дисконтинуитета. У покушају да разуме интерактивно јединство спољашњег и унутрашњег, пуног и празног Ивана наговештава своју дубоку, доминантну заинтересованост за непосредна питања човековог телесног и душевног живота у контексту његове друштвене условљености. У колажима ова ауторка наставаља да артикулише и најсложеније садржаје, истражујући у исто време, стално, могућности традиционалних уметничких форми и савремених медија.

Ивана Ранисављевић је рођена 07.12.1983. године у Београду. Студент је V године Факултета ликовних уметности, на одсеку сликарство у класи редовног проф. Јована Сивачког. 

   

Ивана Ранисављевић
Милан Антић

 
 
 
 
 
 
 


 
   

 

 

Милан Антић представник исте генерације Факултета ликовних уметности у Београду, репрезентоваће део свог ликовног опуса насталог у току последње године студија, бавећи се односима „телесности“ и „околине“ у којој она егзистира, и њиховог узрочно-последичног естетског кретања, а које за циљ има представљање својствених социјално-емоционалних порука. 

Милан Антић је рођен 13.09.1984.године у Београду. Студент је V године Факултета ликовних уметности у класи проф. Гордана Николића.

   
       
   
         

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354