Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРОЈЕКТИ

Уметнички центар

Изложба
"БАУЉАЊЕ"


Предраг Лојаница

У ПРОСТОРУ СЕЋАЊА,
ОД ПОГЛЕДА ДО ПОКРЕТА;
ТИ СИ ТВОЈЕ ТЕЛО;
ВАСКРСНУЋЕ ТЕЛО.

Владимир Дражић

 

 

 

Владимир Ранковић

 

[…] Кревети су војнички, али, могу да буду и болнички, предмет као предмет – хладан, бео, људи су ти који му дају, одређују контекст, па и функцију – седе, леже, смеју се, игноришу се, разговарају, равнодушни су једни према другима, неки су чак и патетично у гестикулацији… […] Балкан, као територија, подручје – сам по себи је јак симбол, захвалан за обраду – може да буде и место ратовања, али и место боловања, имплицира концепцију стварности свима добро познату.
Интересантна је примена фотографије – она фиксира визуелни запис, она је сведочанство догађања, али и активни део концепта. Тако настаје нека врста фоторепортаже, фотографског есеја – „фотографија није више опис једног догађаја, она је постала аргумент“ (У. Еко). […] Значењски подтекст овог рада је вишеструк, поред историјско-уметничког, могуће га је ишчитавати и – психолошки, социолошки, историјски… […]

Татјана Милосављевић