Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

О НАМА

Водич кроз Библиотеку

Коришћење публикација

 

Чланови Библиотеке имају право коришћења публикација из фонда Библиотеке и могућност претраживања база података којима Библиотека располаже или су јој доступне преко Интернета. Серијске публикације, приручници, речници, старе и ретке књиге, као и оне добијене међубиблиотечком позајмицом користе се искључиво у читаоницама. За различите категорије корисника број публикација које се могу користити ван Библиотеке и рокови враћања различити су и регулише их Правилник Библиотеке.

Универзитетска библиотека има четири читаонице и Интернет учионицу.

У приземљу се налазе:

На првом спрату се налазе:

Читаоница одељења реткости налази се у сутерену и има два места.

Све читаонице раде од 8 до 20 сати, осим читаонице за рукописе, која ради од 8 до 14 сати.

Библиотека обавља међубиблиотечку позајмицу са библиотекама из земље и иностранства, чиме се члановима Библиотеке омогућује да добију на коришћење све публикације из фондова библиотека са којима Универзитетска библиотека има развијену међубиблиотечку сарадњу. Из позајмице су искључене референсне публикације, а из серијских публикација се могу наручити само копије појединих чланака. Услуга позајмице плаћа се по ценовнику који зависи од цена ове услуге код библиотека од којих се позајмљује, типа публикације и поштанских трошкова.

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:09

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354