Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

Едукација

Акредитован курc

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ је, Одлуком Народне библиотеке Србије од 30. 12. 2013. године, акредитовала програм Информациона писменост у библиотекама: комерцијални и некомерцијални електронски извори информација као део сталног стручног усавршавања у библиотечко-информационој делатности за 2014. годину. Овај акредитовани програм се одржава у новом едукационом центру на спрату Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ и организује се у сарадњи са Заједницом библиотека универзитета у Србији. Програм траје укупно 6 часова (распоређено у два дана) и бодује се са 6 бодова.

Циљ програма је да упозна полазнике са најновијим информацијама у вези са коришћењем доступних електронских извора, како комерцијалних, тако и оних у отвореном приступу. Кроз интензивну радионицу, предавања праћена вежбањима, полазницима се омогућава да сазнају или утврде знања о релевантним ресурсима који су важни за свакодневни рад у библиотечко-информационој делатности, а који нарочито могу бити драгоцени у раду са корисницима.

Неке од тема које су обухваћене овим програмом су: технике претраживања, Покрет за отворени приступ, дигитални репозиторијуми, комерцијални часописи доступни путем КоБСОН-а, електронске књиге, читање 2.0, књиге у слободном приступу (више).

Семинар је бесплатан и намењен је библиотекарима и књижничарима запосленим у свим типовима библиотека (високошколским, специјалним, јавним, школским и др.).

Сви заинтересовани биће благовремено обавештени о слободним терминима уколико ова два термина буду попуњена.

Контакт особа за пријављивање:

Маја Ђорђевић
e-mail: djordjevic@unilib.bg.ac.rs
tel: 011/3370-507

До краја октобра 2014.године је одржано укупно 12 семинара са 189 полазника (више).

КОМЕНТАРИ ПОЛАЗНИКА:

Keep on doing good job.
Само наставите у истом стилу.
Љубазни, стручни, одлична едукација.
Изузетно користан семинар. Требало би да га похађа што више колега.
Још семинара!

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:09

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354