Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРОЈЕКТИ

Уметнички центар

изложба
уметникова књига/artist's book

28. јун – 4. јул 2011.
отварање: 28. јуна 2011. у 20 часова
Универзитет у Београду - Универзитетска библиотека «Светозар Марковић»
Булевар краља Александра 71, Београд

 

Изложени радови настали су као резултат рада генерација студената 2006/07 и 2010/11. године на изборном предмету уметникова књига/artist's book. На овом изборном предмету на првој години мастер студија на Архитектонском факултету Универзитета у Београду који води др Мариела Цветић, ван.проф., студенти су истраживали и креирали специфичну врсту уметничке форме - уметникова књига.  Artist's Book, livre d'artiste је уметничка форма настала и развијена у свим уметничким правцима двадесетог века: од авангарде, постмодерне до уметности у доба културе. И као идеја и као форма, уметничка књига је ауристички објекат per se која преиспитује ауторски концепт; заправо, ради се о концептуализацији саме књиге која укључује у себе еклектицизам техника и уобичајених репродуктивних медија (монопринти, компјутерски цртежи, руком рађени цртежи), пре свега монтажу и колаж, може да постоји као књига концепт, као књига од ручно рађеног папира, књига скулптура или DVD књига. Популарност ове форме је, стога, у вези са великом флексибилношћу и варијацијама које форма уметникове књиге има.

 

 

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354