Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРОЈЕКТИ

Докторати на Универзитету у Београду

 

Докторске дисертације на Београдском универзитету су уведене Законом о Универзитету из 1905. Универзитетска библиотека «Светозар Марковић» је депозитна библиотека за докторске дисертације и законска је обавеза да се после промоције све одбрањене дисертације депонују у њеном фонду. Нажалост ова законска обавеза није увек поштована.
На основу електронског каталога Библиотеке и пописа дисертација које су припремили сви факултети, припремљен је попис докторских дисертација које се чувају у фондовима мреже библиотека Универзитета у Београду и постављен и на интернет страницу Библиотеке. Према евиденцији Универзитета у Београду укупно је промовисано 12.591 доктора наука. Од тога је у Универзитетској библиотеци у Београду и факултетским библиотекама похрањено 11.188 и још 36 само у факултетским библиотекама.
Ближи подаци о дисертацијама које се чувају у фонду Универзитетске библиотеке «Светозар Марковић» могу се наћи у електронском каталогу библиотеке (сигнатура и подаци о ментору и члановима комисија за дисертације брањене после 1995.).
Дисертације које се налазе у фонду Универзитетске библиотеке а не налазе се у фонду матичних факултетских библиотека обележене су браон бојом.
Дисертације које се налазе само у фонду библиотека матичног факултета обележене су зеленом бојом.
У току је провера у књизи промоција у Ректорату Универзитета у Београду дисертација које се налазе у списковима појединих факултета а нема их у фонду Универзитетске библиотеке и немамо података да ли су промовисане или не. Проверени подаци ће се сукцесивно укључивати у попис.

Попис доктора наука

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354