Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРОЈЕКТИ

Докторати на Универзитету у Београду

 

Докторске дисертације на Београдском универзитету су уведене Законом о Универзитету из 1905. Универзитетска библиотека «Светозар Марковић» је депозитна библиотека за докторске дисертације и законска је обавеза да се после промоције све одбрањене дисертације депонују у њеном фонду. Нажалост ова законска обавеза није увек поштована.
На основу електронског каталога Библиотеке и пописа дисертација које су припремили сви факултети, припремљен је попис докторских дисертација које се чувају у фондовима мреже библиотека Универзитета у Београду и постављен и на интернет страницу Библиотеке. Према евиденцији Универзитета у Београду укупно је промовисано 12.591 доктора наука. Од тога је у Универзитетској библиотеци у Београду и факултетским библиотекама похрањено 11.188 и још 36 само у факултетским библиотекама.
Ближи подаци о дисертацијама које се чувају у фонду Универзитетске библиотеке «Светозар Марковић» могу се наћи у електронском каталогу библиотеке (сигнатура и подаци о ментору и члановима комисија за дисертације брањене после 1995.).
Дисертације које се налазе у фонду Универзитетске библиотеке а не налазе се у фонду матичних факултетских библиотека обележене су браон бојом.
Дисертације које се налазе само у фонду библиотека матичног факултета обележене су зеленом бојом.
У току је провера у књизи промоција у Ректорату Универзитета у Београду дисертација које се налазе у списковима појединих факултета а нема их у фонду Универзитетске библиотеке и немамо података да ли су промовисане или не. Проверени подаци ће се сукцесивно укључивати у попис.

Попис доктора наука

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354