Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

У петак, 02. септембра 2011. године од 12 до 14 часова у електронској учионици Народне библиотеке Србије ће се одржати предавање

Одисеја једног библиотекара са друге стране света

Предавач :  Неда Здравковић, библиотекар едукатор на Универзитету Окланд на Новом Зеланду

 

Неда Здравковић је библиотекар едукатор на Универзитету Окланд на Новом Зеланду . Магистрирала је на Викторија Универзитету у Велингтону на тему : An Investigation Into the Interactive Teaching Practices of Librarians in Information Literacy Instruction at the University of Auckland Library (http://researcharchive.vuw.ac.nz//handle/10063/1569).

Неда  Здравковић је одржала у Универзитетској библиотеци "Светозар Марковић" изузетно занимљиво предавање. Другог септембра ће бити ново предавање због изузетно интересантне теме и заинтересованих слушалаца. Неда Здравковић ће представити примере примене нових технологија и апликација у библиотечком окружењу  на Универзитету Окланд на Новом Зеланду. Приказаће веб туторијале на којима је радила. Биће речи и о  сарадњи са предавачима и професорима,  улози факултетских библиотекара у унапређењу предавања и академских курсева на Новом Зеланду, укључујући примере како библиотечке вештине учинити привлачним за студенте и како промовисати  библиотечке услуге (позитивна и негативна искуства на Универзитету у Окланду).