Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

У четвртак, 01. септембра 2011. године од 10 до 11 часова у холу на првом спрату Универзитетске библиотеке " Светозар Марковић" ће се одржати предавање

Океан, вулкани и делфини :
Одисеја једног библиотекара са друге стране света

Предавач :  Неда Здравковић, библиотекар едукатор на Универзитету Окланд на Новом Зеланду

 

Неда Здравковић је библиотекар едукатор на Универзитету Окланд на Новом Зеланду . Магистрирала је на Викторија Универзитету у Велингтону на тему : An Investigation Into the Interactive Teaching Practices of Librarians in Information Literacy Instruction at the University of Auckland Library (http://researcharchive.vuw.ac.nz//handle/10063/1569).

Неда Здравковић ће представити примере примене нових технологија и апликација у библиотечком окружењу  на Универзитету Окланд на Новом Зеланду. Приказаће веб туторијале на којима је радила. Биће речи и о  сарадњи са предавачима и професорима,  улози факултетских библиотекара у унапређењу предавања и академских курсева на Новом Зеланду, укључујући примере како библиотечке вештине учинити привлачним за студенте и како промовисати  библиотечке услуге (позитивна и негативна искуства на Универзитету у Окланду).