Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

У четвртак, 01. септембра 2011. године од 10 до 11 часова у холу на првом спрату Универзитетске библиотеке " Светозар Марковић" ће се одржати предавање

Океан, вулкани и делфини :
Одисеја једног библиотекара са друге стране света

Предавач :  Неда Здравковић, библиотекар едукатор на Универзитету Окланд на Новом Зеланду

 

Неда Здравковић је библиотекар едукатор на Универзитету Окланд на Новом Зеланду . Магистрирала је на Викторија Универзитету у Велингтону на тему : An Investigation Into the Interactive Teaching Practices of Librarians in Information Literacy Instruction at the University of Auckland Library (http://researcharchive.vuw.ac.nz//handle/10063/1569).

Неда Здравковић ће представити примере примене нових технологија и апликација у библиотечком окружењу  на Универзитету Окланд на Новом Зеланду. Приказаће веб туторијале на којима је радила. Биће речи и о  сарадњи са предавачима и професорима,  улози факултетских библиотекара у унапређењу предавања и академских курсева на Новом Зеланду, укључујући примере како библиотечке вештине учинити привлачним за студенте и како промовисати  библиотечке услуге (позитивна и негативна искуства на Универзитету у Окланду).