Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

Народна канцеларија председника Републике, „1000 младих лидера Србије“ и Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ организовалe су панел дискусију на тему „Високо образовање и лидерство“, која je одржана у уторак 10. марта 2009. године, са почетком у 12 часова, у просторијама Универзитетске библиотеке, ул. Булевар краља Александра 71 у Београду.

Учесници панел дискусије били су:

  1. мр Божидар Ђелић, потпредседник Владе Републике Србије и министар за науку и технолошки развој,
  2. др Жарко Обрадовић, министар просвете,
  3. Снежана Самарџић Марковић, министар омладине и спорта,
  4. проф. др Бранко Ковачевић, ректор Универзитета у Београду.

У дискусији су учествовали и полазници програма „1000 младих лидера Србије“, а панелисти су били отворени и за дискусију са публиком. Посебна пажња посвећена је односу државе према образовању, науци и положају младих стручњака и талената.

Програм „1000 младих лидера Србије“ спроводи се под покровитељством председника Републике и од 2007. године организује едукативне семинаре, обезбеђује средства за непрофитне пројекте и додељује стипендије младима који се истичу резултатима у својој професији или у друштвеном ангажману.

Након дискусије организован је коктел за госте и учеснике као и презентацијa рачунарске опреме компаније Apple.


Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354