Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

Предавање ''Флуидне књиге''

 

У уторак 22. фебруара 2011. одржано је предавању ''Флуидне књиге'' у организацији Универзитетске библиотеке ''Светозар Марковић'' и Филолошког факултета у простору на I спрату Универзитетске библиотеке, Булевар краља Александра 71.  Janneke Adema са Универзитета у Ковентрију је путем видео линка одржала предавање и одговарала на питања публике.

Присутнима су добродошлицу на предавање пожелеле диркеторка Универзитетске библиотеке ''Светозар Марковић'' др Стела Филипи Матутиновић и продеканка за финансије Филолошког факултета у Београду Проф. Др Љиљана Марковић. Др Стела Филипи Матутиновић је изразила жељу да се сарадња институција настави кроз заједничку организацију оваквих догађаја, а на задовољство корисника библиотеке. Проф. Др Љиљана Марковић је у име рекотра Универзитета у Београду Проф. Др Бранка Ковачевића и деканке Филолошког факултета Проф. Др Алексаднре Вранеш поздравила присутне и исказала уверење да ће циклус предавања који започиње допринети интензивнијем истраживању у области дигиталних хуманистичких наука код нас и да ће се на тај начин отворити шире могућности за укључивање наших истраживача у најсавременије светске токове науке.

У живој дискусији која је пратила предавање и у размени питнаја и одговора са предавачем учествовали су докторанди Филолошког факултета у Београду, чланови академске заједнице са више факултета Универзитета у Београду и библиотекари што је на најбољи начин осликало мултидисциплинарни карактер теме предавања. Учесници дискусије су исказали јединствен став о потреби даљег изучавања појмова и идеја које су презентоване током предавања и указали на значај који тема има за чланове академске заједенице, библиотекаре и ширу друштвену заједницу.

Више о предавачу и теми предавања можете погледати на сајту:
http://openreflections.wordpress.com/about/  

Ово је било прво у низу предавања која ће се одржати путем видео линка, а на којима ће предавачи са најпознатијих светских универзитета разматрати тематику дигиталних хуманистичких наука.

Погледајте видео материјал са предавања:

 

Фотографије са предавања:


Директорка Универзитетске библиотеке ''Светозар Марковић'' др Стела Филипи Матутиновић


Продеканка за финансије Филолошког факултета у Београду Проф. др Љиљана Марковић


Адам Софронијевић, Универзитетска библиотека ''Светозар Марковић''


Јелена Гледић, Филолошки факултет


Исидора Бачић, Факултет за физичку хемију


Маја Шаховић, Универзитетска библиотека ''Светозар Марковић''


Светлана Јовановић, Факултет организационих наука


Ана Фотић, библиотекарка

 

1

 

If reading and writing are one, as is easily thought these days, if

reading is writing, this oneness designates neither undifferentiated

(con)fusion nor identity at perfect rest; the is that couples reading with

writing must rip apart.

Jacques Derrida, Plato's Pharmacy, 1968

  

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354