Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРЕПОРУЧЕНИ ЛИНКОВИ

Природне и техничке науке

Астрономија

 

www.astro.spbu.ru
Руски сајт и на енглеском језику, садржи линкове до публикација, институција, софтвера, експерименталних података, конференција и вести значајних за астромонску науку, као и фотографија свемира

NASA Astrophysics Data System Abstract Service:
www.adsabs.harvard.edu
База података NASA-e за астрономију и астрофизику, садржи апстракте и пуне текстове чланака из часописа и зборника и податке о њиховој цитираности у оквиру базе. Укупно садржи близу 5 милона референци.

http://vizier.u-strasbg.fr
База података која пружа приступ до највеће светске виртуелне библиотеке објављених астрономских каталога и таблица доступних онлајн.

http://cdsweb.u-strasbg.fr/astroweb.html
Портал за астрономију на интернету, садржи преко 3.000 класификованих линкова до значајних информационих извора који су онлајн доступни.

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:09

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354