Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРЕПОРУЧЕНИ ЛИНКОВИ

Друштвене науке

Историја / Историја културе и цивилизације

 

Historyworld:
www.historyworld.net
Сајт нуди целовите текстове из светске историје на енглеском језику. Текстови су систематизовани по земљама и раздобљима.


Best of History Web Sites:
www.besthistorysites.net
Портал садржи линкове са објашњењима који воде на преко 1000 реномираних сајтова историјске садржине, сврстаних по историјским раздобљима.


Internet History Sorcebooks Project:
www.fordham.edu/halsall
Колекција јавно доступнх, легалних и на енглески језик преведених историјских текстова, намењених студентима, професорима и свима осталима који се професионално или аматерски баве историјом. Садржи велики број у целости датих историјских извора којима су истекла ауторска права, груписаних према историјском раздобљу, цивилизацијском пореклу, географски и тематски. Дати линкови воде до сродних сајтова, а ту су и посебне странице чија је сврха да студентима и професорима помогну у коришћењу извора првог реда, олакшају им проналажење одговарајућих додатних информација итд.


Discoverers Web:
http://www.win.tue.nl/~engels/discovery/
Сајт посвећен великим географским открићима и истраживачима који су за та открића заслужни. Сви подаци сврстани су по историјским раздобљима и географски, а бројни линкови, у оквиру сваке од категорија, воде до сајтова са истом или сличном тематиком, пружајући додатне информације.

 

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:09

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354