Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРЕПОРУЧЕНИ ЛИНКОВИ

Друштвене науке

Историја / Историја културе и цивилизације

 

Historyworld:
www.historyworld.net
Сајт нуди целовите текстове из светске историје на енглеском језику. Текстови су систематизовани по земљама и раздобљима.


Best of History Web Sites:
www.besthistorysites.net
Портал садржи линкове са објашњењима који воде на преко 1000 реномираних сајтова историјске садржине, сврстаних по историјским раздобљима.


Internet History Sorcebooks Project:
www.fordham.edu/halsall
Колекција јавно доступнх, легалних и на енглески језик преведених историјских текстова, намењених студентима, професорима и свима осталима који се професионално или аматерски баве историјом. Садржи велики број у целости датих историјских извора којима су истекла ауторска права, груписаних према историјском раздобљу, цивилизацијском пореклу, географски и тематски. Дати линкови воде до сродних сајтова, а ту су и посебне странице чија је сврха да студентима и професорима помогну у коришћењу извора првог реда, олакшају им проналажење одговарајућих додатних информација итд.


Discoverers Web:
http://www.win.tue.nl/~engels/discovery/
Сајт посвећен великим географским открићима и истраживачима који су за та открића заслужни. Сви подаци сврстани су по историјским раздобљима и географски, а бројни линкови, у оквиру сваке од категорија, воде до сајтова са истом или сличном тематиком, пружајући додатне информације.

 

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:09

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354