Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРОЈЕКТИ

Виртуелне изложбе

Рукописна заоставштина Исидоре Секулић

Министар културе Србије Небојша Брадић отвориће у среду, 24. септембра, у 11,30 сати, обновљену спомен собу Исидоре Секулић, чије је обнављање, поводом пола века од смрти познате књижевнице, финансирало министарство културе.

Спомен соба Исидоре Секулић налази се у Универзитетској библиотеци “Светозар Марковић” већ 50 година.

На основу усмене жеље саме Исидоре, која је потврђена судском одлуком, после њене смрти, априла 1958. године, њена лична библиотека, рукописи, намештај и уметничке слике предате су Универзитетској библиотеци.

Овом приликом, у Библиотеци ће бити постављена и пригодна изложба Исидориних личних ствари – писаће машине, наочара, пернице и пера, фотографија са путовања и других предмета који се чувају у легату.

На електронској адреси Библиотеке наћи ће се дигитализована рукописна заоставштина Исидоре Секулић - 206 рукописа, као и попис свих ситнијих предмета и хартија.

Такође је почело и уношење, у електронску базу , књига из Исидорине библиотеке. Досад је унето око 700 књига.

Легат Исидоре Секулић - ситни предмети

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:09

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354