Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

Едукација - Архива

2013. година

13. децембар  

У петак, 13. децембра 2013. године, у 17 часова биће одржана двочасовна едукација студената дипломских студија на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација,  КоБСОН и цитатни менаџери. Предавач је Дејана Каваја Станишић. Презентација ће бити доступна на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

12. децембар  

У четвртак, 12. децембра 2013. године, у 12 часова одржаће се двосатна едукација за докторанде Биолошког факултета Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација, ауторска права, отворени птиступ, електронске тезе Универзитета у Београду. Предавачи су Александра Поповић и Сања Антонић. Презентација ће бити доступна на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

22. новембар  

У петак, 22. новембра 2013. године, у 13 часова одржана је двочасовна едукација за студенте докторских студија, као и заинтересоване наставнике Географског факултета Универзитета у Београду. Тема едукације су цитатни индекси, вредновање научноистраживачког рада и Дигитални репозиторијум Универзитета у Београду. Предавач је Александра Поповић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

20. новембар  

У среду, 20. новембра 2013. године, у 16:45 часова одржана је едукација студената мастер студија на Одељењу за психологију Филозофског факултета Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски каталози, електронски извори информација и КоБСОН. Предавачи су мр Сања Антонић и Дејана Каваја Станишић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

19. новембар  

У уторак, 19. новембра 2013. године у 13 часова одржана је трочасовна едукација музејских библиотекара и књижничара у Галерији-Легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића. Тема едукације је „Портал Еуропеана и електронски извори КоБСОН-а намењени музејским библиотекама“. Предавач је мр Сања Антонић. Презентације су доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

14. новембар  

У четвртак, 14. новембра 2013. године, у 14 часова одржана је двочасовна едукација за студенте мастер и докторских студија, као и заинтересоване наставнике Географског факултета Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација, комерцијални и некомерцијални часописи, електронске књиге и е-тезе у слободном приступу. Предавачи су Александра Поповић и Сања Антонић. Презентације су доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

28. новембар  

У четвртак, 28. новембра 2013. године, у 16:45 одржана је трочасовна едукација за студенте мастер и докторских студија, као и заинтересоване наставнике Медицинског факултета Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација, комерцијални и некомерцијални часописи, електронске књиге и е-тезе у слободном приступу, цитатни индекси, библиометријски индикатори, вредновање научноистраживачког рада и Дигитални репозиторијум Универзитета у Београду. Предавачи су др Стела Филипи Матутиновић и Александра Поповић.

 

28. новембар  

У четвртак, 28. новембра 2013. године, у 12 часова одржана је двочасовна едукација за докторанде и заинтересоване наставнике Грађевинског факултета Универзитета у Београду. Тема едукације су цитатни индекси, вредновање научноистраживачког рада, цитатни менаџери и Дигитални репозиторијум Универзитета у Београду. Предавач је др Драгана Столић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

27. новембар  

У среду, 27. новембра 2013. године, у у 16:45 часова одржана је двочасовна едукација студената мастер студија на Одељењу за психологију Филозофског факултета Универзитета у Београду. Тема едукације су цитатни менаџери, цитатни индекси, Српски цитатни индекс и Дигитални репозиторијум Универзитета у Београду. Предавачи су мр Сања Антонић и Дејана Каваја Станишић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

21. мај  

У уторак, 21. маја 2013. године, у 13 часова ће се одржати једночасовна едукација на Војномедицинској академији у Београду. Тема едукације је Цитатни индекси и евалуација научностраживачког рада. Предавачи су Александра Поповић и Сања Антонић. Презентација ће бити доступна на веб страници Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду.

 

15. март  

У петак, 15. марта 2013. године, од 17-20h биће одржана едукација за докторанде, наставнике и све заинтересоване на Правном факултету Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација, цитатне базе, ауторска права и отворени приступ у науци. Предавачи су Александра Поповић и Дејана Каваја Станишић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" у Београду.

 

 

2012. година

07. децембaр  

У петак, 07. децембра 2012. године, у 12 часова одржана је једночасовна едукација за докторанде, мастере и све заинтересоване на Институту за молекуларну генетику и генетички инжењеринг у Београду. Тема едукације су цитатне базе, Journal Citation Report, ауторска права и отворени приступ. Предавач је Александра Поповић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду.

 

06. децембaр  

У четвртак, 06. децембра 2012. године, у 15 часова одржана је двосатна едукација за докторанде, мастере и све заинтересоване Биолошког факултета Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација, цитатне базе, ауторска права и отворени приступ. Предавачи су др Стела Филипи Матутиновић и Александра Поповић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду.

 

22-23. новембар  

У четвртак и петак (22. и 23. новембра) одржана је једночасовна обука основаца и средњошколаца у Центру за таленте са почетком у 14 часова. Тема едукације су електронски каталози, Српски цитатни индекс, Google и Google Scholar, и бесплатни цитатни менаџер Mendeley. Предавачи су Драгана Столић, Дејана Каваја Станишић и Александра Поповић.

 

21. новембар  

У среду, 21. новембра 2012. године, у 15:45 часова одржана је трочасовна едукација за докторанде, мастере и специјализанте Медицинског факултета Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација, цитатне базе, ауторска права и отворени приступ. Предавачи су др Стела Филипи Матутиновић и Александра Поповић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду.

 

17. новембар  

У суботу, 17. новембра 2012. године, у 12 часова одржана је трочасовна едукација за докторанде, мастере и предаваче Учитељског факултета Универзитета у Крагујевцу у Ужицу. Тема едукације су електронски извори информација, цитатне базе, цитатни менаџери, ауторска права и отворени приступ. Предавачи су Драгана Столић и Дејана Каваја Станишић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду.

 

07. новембар  

У среду, 07. новембра 2012. године, у 16:45 часова одржана је едукација студената мастер студија на Одељењу за психологију Филозофског факултета Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски каталози, електронски извори информација, КоБСОН и цитатни менаџери. Предавачи су Сања Антонић и Дејана Каваја Станишић.

 

02. новембар  

У петак, 02. новембра 2012. године, у 11 часова одржана је трочасовна едукација за докторанде и истраживаче Института за ратарство и повртарство у Новом Саду. Тема едукације су електронски извори информација, цитатне базе, цитатни менаџери, ауторска права и отворени птиступ. Предавачи су Александра Поповић и Сања Антонић. Презентација су доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

 

2011. година

   

КоБСОН за све, библиометријски индикатори и Publish or Perish

Драги библиотекари, чланови Заједнице библиотека универзитета у Србији, у току је одржавање радионица КоБСОН за све, библиометријски индикатори и Publish or Perish. Више информација можете видети у презентацији

28. децембар  

У среду, 28. децембра 2011. године, у 10 часова одржана је трочасовна едукација за докторанде и наставно особље на Факултету за физичку хемију Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација, цитатне базе, ауторска права и отворени птиступ. Предавачи су Александра Поповић и Сања Антонић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

27. децембар  

У уторак, 27. децембра 2011. године, у 16 часова одржана је едукација студената мастер студија на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски каталози, електронски извори информација и КоБСОН. Предавачи су Драгана Столић и Дејана Каваја Станишић.

 

26. децембар  

У понедељак, 26. децембра 2011. године, у 16 часова одржана је трочасовна едукација за докторанде и предаваче на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација, цитатне базе, ауторска права и отворени птиступ. Предавачи су Александра Поповић, Драгана Столић и Дејана Каваја Станишић. Презентација ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

21. децембар   Едукација наставника и докторанада на Правном факултету у Београду

У среду, 21. децембра 2011. године одржана је трочасовна едукација за докторанде и наставно особље на Правном факултету Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација, цитатне базе, ауторска права и отворени птиступ. Предавачи су Дејана Каваја Станишић и Драгана Столић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

20. децембар   Едукација предавача у Београдској политехници у Београду

У уторак, 20. децембра 2011. године одржана је једночасовна едукација за предаваче у Београдској политехници – Високој школи струковних студија у Београду. Тема едукације су електронски извори информација. Предавач је Александра Поповић. Презентација ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

19. децембар   Едукација докторанада на Фармацеутском факултету у Београду

У понедељак, 19.децембра 2011. године одржана је трочасовна едукација за докторанде на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација, цитатне базе, ауторска права и отворени приступ. Предавачи су Александра Поповић и Дејана Каваја Станишић. Презентације су доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

14. децембар   Едукација докторанада на Шумарском факултету у Београду

У среду, 14. децембра 2011. године одржана је трочасовна едукација за докторанде на Шумарском факултету Универзитета у Београду. Тема едукације су електронски извори информација , цитатне базе, ауторска права и отворени птиступ. Предавачи су Александра Поповић и Драгана Столић. Презентације ће бити доступне на веб страници Универзитетске библиотеке.

 

9. децембар   Едукација наставника и докторанада на Православном богословском факултету у Београду

У петак, 9. децембра 2011. одржана је едукација наставника и студената мастер и докторских студија. Едукација почиње у 10х и траје три школска часа. Предавачи су Александра Поповић и Драгана Столић, Универзитетска библиотека "Светозар Марковић".

 

6. децембар  

Институт "Кирило Савић", Београд, предавање истраживачима и студентима докторских студија, (Александра Поповић, Драгана Столић и Дејана Каваја Станишић)

 

25. новембар  

Медицински факултет, Београд, предавање специјализантима, студентима мастер и докторских студија, (Александра Поповић и Стела Филипи-Матутиновић)


16. новембар  

Технолошко-металуршки факултет, Београд, предавање докторантима, (Александра Поповић, Сања Антонић и Дејана Каваја Станишић)

 

07. јун  

Археолошки институт, Београд, предавање докторантима, (Александра Поповић и Стела Филипи-Матутиновић)

 

17. мај  

Правни факултет, Београд, предавање докторантима, (Предавачи су Александра Поповић и Сања Антонић)

 

 

2010. година

24. децембар  

Технолошко-металуршки факултет, Београд

 

17. децембар  

Одељење за историју, Одељење за историју уметности, Одељење за етнологију и Одељење за археологију, Филозофски факултет, Београд

 

23. децембар  

Одељење за психологију, Филозофски факултет, Београд

 

11. новембар  

Медицински факултет, Београд

 

5. јун  

Одељење за социологију, Филозофски факултет, Београд

 

28. мај  

Факултет спорта и физичког васпитања, Београд

 

27. април  

Шумарски факултет, Београд

 

23. април  

Православни богословски факултет, Београд

 

14. април  

Медицински факултет, Београд

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:09

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354