Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ЕЛЕКТРОНСКА ИЗДАЊА

Електронски часописи

Упутства за кориснике

 

OXFORD  UNIVERSITY PRESS 

 

 


Oxford Journal је електронска база података која обухвата природне, друштвене и хуманистичке науке, право, математику, физику, медицину и биомедицинске науке. Ова база података обухвата преко 200  часописа са комплетним текстом.

Период који је претплаћен за добијање комплетних текстова је последњих 10 година.

Претраживање је могуће по аутору, наслову чланка, наслову часописа, кључној речи, години издања, као и  комбинацијом ових појмова. Као резултат добијамо сажетке и комплетан текст у HTML или у PDF формату.

Претраживање је могуће само преко proxy сервера на Aкадемској мрежи:
proxy.rcub.bg.ac.rs, port 8080

Потребно је додатно подешавање.

Отворимо Internet Explorer , кликнемо на Tools, из падајућег менија изаберемо
Internet Options, кликнемо на Connection, затим кликнемо на LAN Settings :

После подешавања проксија, кликнемо на иконицу Refresh и затим у адресно поље укуцамо веб адресу:
www.oxfordjournals.org

Када се отвори Home page овог сајта, имамо могућност да вршимо претраживање кликом на Advanced search (напредно претраживање) или да претражујемо преко наслова часописа, избором жељеног часописа или на основу жељене области.

У пољу KEYWORDS (кључне речи)  уписују се или кључна реч, или наслов, или речи из сажетка. У поље AUTHORS се уписује аутор.

Када смо уписали у поље оно што желимо да претражујемо, и означили период за који желимо да добијемо податке, кликнемо на дугме SEARCH. Добијамо списак радова на задату тему.

Поред сваког рада се налази активан линк на коме пише PDF на који треба да се кликне како би се добио комплетан текст у оригиналу. Добијени текст може да се одштампа, кликом на иконицу PRINT, или да се сними, кликом на иконицу SAVE .

Уколико желимо само сажетак неког чланка, тј. кратак садржај, кликнемо на активан линк  ABSTRACT, и добијамо сиже тог текста. Уколико желимо да га сачувамо, кликнемо на падајући мени FILE, затим кликнемо на SAVE AS и снимимо.

        
                    

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:09

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354