Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ЕЛЕКТРОНСКА ИЗДАЊА

Електронски часописи

Упутства за кориснике

American Physical Society

 

American Physical Society је електронска база података која обухвата 18  часописа са комплетним текстом из области физике, физичке хемије и сродних науке.

Претраживање је могуће само преко proxy сервера на Aкадемској мрежи: proxy-2.rcub.bg.ac.rs, port:8080

Потребно је додатно подешавање.

Отворимо Internet Explorer, кликнемо на Tools, из падајућег менија изаберемо Internet Options, кликнемо на Connection, затим кликнемо на LAN Settings :

После подешавања проксија, кликнемо на иконицу Refresh и затим у адресно поље укуцамо веб адресу: http://prola.aps.org/

Након отворене странице American Physical Society, могу се одабрати волумени и бројеви одређеног часописа, или се може одабрати у менију опција 'Search' да би се пронашли жељени радови.

Могуће је претраживање преко речи из наслова, апстракта, текста, претраживање аутора радова или аутора цитираних радова. Омогућено је ограничавање претраживања на одређени часопис(е), као и на одређени временски период.

Приликом претраживања могу се одабрати Булови оператори - AND, OR, NOT. Као резултат добијамо сажетке и комплетан текст у PDF формату.

Уколико вршимо претраживање преко опције 'Search', кликом на то дугме, отвара  се тражена страна и вршимо претрагу по аутору, наслову рада, кључној речи, години издања...

Добијамо списак радова на задату тему.

Уколико поред рада стоји црвена тачка, то значи  да не припада оном часопису на који смо претплаћени, и не можемо добити комплетан текст тог рада. Уколико не стоји црвена тачка, кликом на  PDF  добијамо комплетан текст.

Добијени текст  у PDF формату може да се одштампа, кликом на иконицу PRINT, или да се сними, кликом на иконицу SAVE.

Уколико желимо да сачувамо ABSTRACT (сажетак), кликнемо на FILE, отвори се падајући мени и кликнемо на SAVE AS и снимимо, или кликнемо на PRINT да бисмо га одштампали.

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:09

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354