АКЦИЈА Донација књига за Србију

У Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ приређена је свечаност 28. новембра у 17 часова поводом почетка акције Донација књига за Србију.

У Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ приређена је свечаност 28. новембра у 17 часова поводом почетка акције Донација књига за Србију

Присутнима су се обратили:
  • г. Зоран Викторовић, председник Association Swiss Morning Star, донатор књига из Швајцарске,
  • г. Александар Војновић, председник Pro Concordatia Populorum, удружења грађана које је обезбедило донацију,
  • представник Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“, примаоца донације,
  • представник Народне библиотеке Србије, примаоца донације.

Акција „Донација књига за Србију“ плод је сарадње компаније ASMS - Association Swiss Morning Star из града Енбрах у Швајцарској и удружења грађана Pro Concordatia Populorum из Србије. На основу уговора ове две стране, за крајње кориснике у Србији обезбеђена је донација од 6.000 књига, а у наредном периоду би требало да се донаторство настави са приливом од 400 књига на свака три месеца. 

Крајњи корисници прве транше донације књига у оквиру ове акције су Народна библиотека Србије која ће примити 2.500 књига, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ 2.000 књига, библиотека Гимназије „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове, библиотека Гимназије из Сремских Карловаца 500 књига. Донација обухвата коришћене књиге на енглеском, француском, немачком и италијанском језику. 

Корисници донације захвални су компанији Милшпед и њеном директору Небојши Иковићу који је омогућио превоз књига до корисника.